Kamp

Daar komt de kampzomer! Na weken nagelbijten kwam het verlossende bericht: het wordt geen zomer als anders… maar wel mét het kamp! Natuurlijk blijven we bezorgd dat het veilig kan. Daarom zal het kamp er dit jaar een beetje anders uitzien omdat we rekening houden met strikte richtlijnen. En dus gaan we vol goede moed aan het werk om alles in de komende weken nog voor elkaar te krijgen.

Zoals elk jaar gaat het kamp door van 11 tot 21 juli. Dit jaar trekken we met z’n allen naar Booischot voor 10 dagen plezier. We kunnen ook al verklappen dat alles in het thema zal staan van ‘The Lion King’, spannend!

Corona en kamp?

We kregen het verlossende bericht dat het chirokamp mag doorgaan, maar er gelden wel strikte regels. We kunnen dit jaar niet zomaar met z’n allen door elkaar spelen, eten en slapen. We maken daarom bubbels van maximum 50 deelnemers. Binnen deze bubbels is contact met elkaar mogelijk, moet je geen afstand houden en geen mondmasker gebruiken. Het kamp kan ook uit meerdere bubbels van maximum 50 personen bestaan. Dit zal bij ons het geval zijn. De drie jongste groepen (ribbels, speelclubs en kwiks) zullen een bubbel vormen en de drie oudste groepen (tippers, tip10’s en Aspi’s) zullen een andere bubbel vormen. De kokers vormen een derde bubbel of sluiten aan bij een andere bubbel afhankelijk van het aantal inschrijvingen.

De verschillende bubbels verblijven op dezelfde kampplaats maar komen niet in contact met elkaar! Indien contact toch nodig zou zijn, houden we 1,5 meter afstand. Kan deze afstand niet worden behouden, dragen we mondmaskers. Om niet in contact te komen met elkaar voorzien we apart sanitair, eetruimte, slaapruimte en speelruimte voor de verschillende bubbels.

Ook het vervoer van en naar de kampplaats zal dit jaar anders verlopen. We vragen aan de ouders van de jongste groepen (ribbels, speelclubs en kwiks) om hun kind en haar bagage zelf naar de kampplaats te brengen. Op deze manier vermijden we het contact tussen de twee bubbels bij het valiezen binnenbrengen op de chiro en het mengen van de bagage van de verschillende bubbels in de camion.

Op 11 juli mogen de ouders van de jongste groepen hun kind afzetten op het kampterrein te Booischot (Ter Laken 2A).  Er zal een kiss & ride zone zijn waar ouders hun kind(eren) kunnen afzetten met hun bagage. Ouders mogen niet uitstappen aan het kampterrein, afscheid nemen gebeurt dus in de auto. Er zal een leidster helpen met het uitladen van de wagen en het dragen van de bagage. Om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen, werken we met tijdsloten:

  •  Kwiks worden verwacht tussen 17u en 17u30
  •  Speelclubs worden verwacht tussen 17u30 en 18u.
  •  Ribbels worden verwacht tussen 18u en 18u30.

Tip: carpoolen is zeker mogelijk. We vragen wel aan de ouders om dit onderling zelf te regelen. Carpool steeds per bubbel en wanneer de afstand van 1,5m niet gerespecteerd kan worden, is het verplicht voor de +12-leden en de chauffeur om een mondmasker te dragen.

De oudste groepen (tippers, tip10’s en aspi’s) vertrekken 11 juli met de fiets of te voet op kamp. Jullie kunnen op 9 juli om 19u jullie valiezen binnenbrengen op de chiro (opgelet: max met 2 personen). Jullie bagage gaat wel mee in de camion omdat materiaal uit dezelfde bubbel wel in contact mag komen met elkaar. Meer concrete info hieromtrent zal later ook nog volgen.

Op 21 juli vragen we aan de ouders van alle groepen om hun kind(eren) en hun bagage op te halen op de kampplaats te Booischot. Dit tussen 9u en 11u. Er zal opnieuw een kiss & ride zone zijn om dit moment zo kort mogelijk te houden. De fietsen van de oudste groepen komen wel terug mee naar Kalfort met de camion.

Tip: ook hier is carpoolen zeker mogelijk. Met dezelfde opmerkingen als in de heenweg.

De uitgebreide informatie kunnen jullie terugvinden in het kampboekje (onderaan).  De leiding is volop bezig om het kamp corona-proof te plannen volgens de regels. Verdere instructies en plan van aanpak zijn terug te vinden in het kampboekje. Heb je vragen? Aarzel niet om iemand van de leiding te contacteren.

Hoe inschrijven?

De inschrijvingen zijn afgerond, deze liepen t.e.m. 8 juni. Op deze manier heeft de leiding voldoende tijd om alles volgens de regels voor te bereiden en de bubbels correct in te delen.

Hoe betalen?

De kampprijs bedraagt net zoals vorig jaar 140 euro. Dit bedrag mag je storten op de meisjesrekening BE39 7332 3230 4219 (met vermelding van naam, voornaam en afdeling van uw kind). Let op: je inschrijving is pas definitief wanneer het bedrag van 140 euro is overgeschreven. Mogen we vragen om de betaling meteen in orde te brengen. En dit ten laatste vóór 1 juli.

Belangrijk! Volgens de richtlijnen van de overheid mag je niet mee op kamp als je ziek was vóór de start (minimaal 5 dagen terugtellen) van het kamp. Je inschrijving wordt dan geannuleerd en het bedrag van 140 euro wordt terug overgeschreven.

Kampboekje – Booischot 2020

Geneesmiddelenfiche

FISCAAL ATTEST Chiromeisjes Kalfort 2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s