Berichten

 • Ontbijtmanden Aspiranten

  Aspiranten Chiromeisjes Kalfort verkopen ONTBIJTMANDEN!! 🍉🍒🍳🥐🍪

  Onze jaarlijkse Croquekus kon niet doorgaan door Corona daarom dat wij met een alternatief komen om onze tweedaagse en ons schitterend kamp te kunnen bekostigen.Wij verkopen heerlijke ontbijtmanden om te delen met je bubbel en je knuffelcontact. De manden werden samengesteld voor 2 à 3 personen.

  Bestellen kan je via volgende link tot en met zaterdag 10 april: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfv8i99K4hscg8WjhxQJjTsGWGzc-apbKPTTGehCVwGaIdXmA/viewform?fbclid=IwAR2nN4coqCoAYxXhdqp4yWQidP2JsCjEQ4p8UItfeNqHZeOCLr4CJN1moxE

  Kan een afbeelding zijn van tekst
  Kan een afbeelding zijn van de tekst 'STANDAARDMAND (22 EURO): PISTOLETS(4) SANDWICHEN(2)- KOFFIEKOEKEN(4 VLEESSLA KIP CURRY- SPECULAASPASTA- CHOCO-CONFITUUR-PAASEIEREN. PAASEIEREN- CHOCO- FRUITSAP YOGHURT- PUDDING PUDDING-FRUI DELUXEMAND (30 EURO): PISTOLETS(6)-KOFFIEKOEKEN(4)- PISTOLETS(6) VLEESSLA KIP CURRY HESP KAAS- KIPPENWIT -BOTER- SPECULAASPASTA- MAREDSOUS SMEERKAAS CONFITUUR- GELSLAG-PAASEIEREN FRUITSAP -FLES YOGHURT CHOCOMOUSSE- RIJSTPAP -FRUIT KINDERMAND (15 EURO): SANDWICHEN 4)-KOFFIEKOEKEN(2)- DONUTS(2)- CHOCO SMEERKAAS FRUITSAP CHOCOMELK -FRISTI- PAASEIEREN'

  Alvast heel erg bedankt voor jullie steun! 🧡

 • Wafelverkoop

  Beste ouders, leden en Chiro sympathisanten

  Het afgelopen jaar konden we jammer genoeg een groot aantal van onze evenementen niet laten doorgaan door Corona. Hierdoor verliezen wij weer een hoop inkomsten. Daarom zijn we met een alternatief gekomen om toch wat centjes binnen te halen, zodat we onze lokalen, speelmateriaal en ons schitterende kamp kunnen bekostigen.
  Wij verkopen heerlijke wafels om te delen met je bubbel en je knuffelcontact!

  In de aanbieding:  

  • Vanille wafels: 6 euro
  • Chocolade wafels: 6 euro
  • Botergaletjes: 6 euro

  Bestellen kan tot en met maandag 15 maart via onderstaand bestellingsbriefje of via de Google Doc link. De bestellingen zullen afgehaald kunnen worden op zaterdag 3 en zondag 4 april. Meer dan 10 dozen besteld? Dan komen wij volledig gratis leveren in regio Klein-Brabant!
  Graag betalen via overschrijving (voor 17/03) op het volgende rekeningnummer: BE39 7332 3220 4219 op naam van Chiromeisjes Kalfort. Vermeld bij uw betaling uw naam + ‘betaling wafelverkoop’. Wilt u onze Chiro graag nog steunen met een extraatje, dan kan u dit zonder enige verplichting mee overschrijven met het te betalen bedrag 😊.

  Alvast heel erg bedankt voor jullie steun!
  Chiromeisjes Kalfort

 • Geen Chiro – 8/11 & 15/11

  Liefste leden en beste ouders
  Zoals jullie wel weten is de situatie omtrent Covid-19 in België momenteel ernstig. De jeugdactiviteiten onder de 12 jaar zouden in principe nog mogen doorgaan, maar de herfstvakantie is verlengd tot 15 november om de circulatie van het virus af te remmen. Wij hebben als leidingsploeg dan ook beslist om heel de herfstvakantie geen leiding te geven, zodat er niet teveel gemengd wordt. Dit gaat concreet om zondag 8 en 15 november. We houden jullie verder op de hoogte.

  Let op: morgen is het Allerheiligen en is het ook geen Chiro.
  Vele warme groeten,
  De leiding

 • Code Oranje

  Beste leden en ouders

  Net als in de maatschappij zijn ook de regels voor jeugdwerk verstrengd. Dit betekent dat we ons op de Chiro bevinden in CODE ORANJE.

  Voor bubbel 1 (ribbels, speelclubs, kwiks) verandert er heel weinig. Zij kunnen nog steeds in bubbels van 50 spelen. We zien er natuurlijk wel op toe dat de handen voldoende gewassen worden en intens fysiek contact wordt vermeden.

  Bubbel 2 zal zich aan meerdere maatregels moeten houden. Zij kunnen buiten spelen in bubbels van 50, binnen slechts in bubbels van 20 mét mondmasker. Ook kunnen we niet voldoende afstand garanderen tijdens het eten, dus vanaf zondag 18 oktober zullen de tippers, tiptiens en aspiranten niet meer op de chiro eten. Hun Chirozondag zal al om 18u30 eindigen zodat ze thuis kunnen eten.

  We vatten even kort de start- en einduren samen voor beide bubbels:

  Bubbel 1 (Ribbels, Speelclubs en Kwiks): aankomst tussen 13u45 en 14u, vertrek om 17u voor Ribbels en Speelclubs. Vertrek om 18u voor de Kwiks.

  Bubbel 2 (Tippers, Tiptiens en Aspiranten): aankomst tussen 14u en 14u15, vertrek om 18u30 (mét mondmasker!)

  Zo zijn jullie als ouders en leden op de hoogte van de nieuwe maatregels. Wij hopen de leden nog steeds talrijk te kunnen ontvangen op een veilige manier iedere zondag. Zit u met bezorgdheden of vragen? Aarzel niet om de leiding te contacteren!

  Vele groetjes,

  De leiding

 • Vriendjesdag – 13/09/2020
  VANAF 14u! IEDEREEN WELKOM!
 • Eerste Chirozondag 06/09/2020

  Beste ouders en leden,

  Volgende week 6 september is het weer tijd voor de Chiro, jeej! Wij hebben er alvast heel veel zin in, hopelijk jullie ook? We moeten nog steeds rekening houden met de huidige coronamaatregelen. Concreet betekent dit dat we ons terug zullen opsplitsen in bubbels van maximaal 50 personen. Voor de eerste zondag hanteren we volgende bubbels:
  • Bubbel 1: Ribbels, Speelclubs & Kwiks
  • Bubbel 2: Tippers, Tiptiens & Aspiranten

  Deze kunnen later eventueel nog worden aangepast, maar hiermee zullen we de eerste zondag opstarten. Leden die dit jaar veranderen van groep, vragen wij om meteen bij de juiste bubbel aan te sluiten. Bijvoorbeeld een kwik van vorig jaar die dit jaar tipper wordt, gaat bij bubbel 2 staan en niet meer bij bubbel 1. In onderstaand document kan u alle praktische zaken vinden omtrent de eerste Chirozondag(en).

  OPMERKING! De leden die dit jaar nieuw zijn in de Chiro, vragen wij om nog 1 zondag te wachten, tot 13 september. Dan pas is het startdag. Door de huidige coronamaatregelen is het makkelijker dat zij pas met de startdag instromen.Bij verdere vragen of bezorgdheden kan je steeds contact opnemen met de leiding.

  Bedankt voor jullie begrip en vertrouwen. Tot volgende week! 🤩

 • Kiss en ride KAMP 11 en 21 juli

  Beste ouders

  In dit document vindt u nog belangrijke informatie over de aankomst en het vertrek. We werken met een ‘kiss and ride’ systeem. Het is dus de bedoeling dat je je kind afzet en kort afscheid neemt. Er gaan dus GEEN ouders mee naar de kampplaats. Bereid je kleine kapoen(en) al goed voor op een kort afscheid aan de parking door ze bijvoorbeeld thuis al eens te overladen met knuffels 😊

  Lees dit document zeker even grondig door i.v.m. afspraken en de uurregeling.

  Tot zaterdag!

  De leiding

 • Laatste Chirozondag – 28/06/2020
  Leuk nieuws! Zondag 28 juni geven wij nog een laatste keer Chiro voor we op kamp vertrekken! Om praktische redenen begint en eindigt elke afdeling op een ander moment. Ribbels/Sloebers: 13u15-16u45 Speelclubs: 13u30-17u Kwiks/Rakkers: 13u45-18u Tippers/Toppers: 14u-18u30 (19u) Tiptiens/Kerels: 14u15-19u (19u30) Aspiranten: 14u30-19u30 (20u)
  Gelieve je stipt aan de toegewezen uren te houden. Meer belangrijke info over hoe deze dag zal verlopen, vind je in onderstaande infobundel. Er zijn namelijk nog steeds regels van de overheid die we moeten volgen. Het bestand kan je hier terugvinden! Nog een weekje geduld dus… TOT VOLGENDE WEEK?! 🥳  
  Regeling-zondag-28-juni-Chiro-Kalfort
 • Kamp 2020
  Daar komt de kampzomer! Na weken nagelbijten kwam het verlossende bericht: het wordt geen zomer als anders… maar wel mét het kamp! Natuurlijk blijven we bezorgd dat het veilig kan. Daarom zal het kamp er dit jaar een beetje anders uitzien omdat we rekening houden met strikte richtlijnen. En dus gaan we vol goede moed aan het werk om alles in de komende weken nog voor elkaar te krijgen. Zoals elk jaar gaat het kamp door van 11 tot 21 juli. Dit jaar trekken we met z’n allen naar Booischot voor 10 dagen plezier. We kunnen ook al verklappen dat alles in het thema zal staan van ‘The Lion King’, spannend! Corona en kamp? We kregen het verlossende bericht dat het chirokamp mag doorgaan, maar er gelden wel strikte regels. We kunnen dit jaar niet zomaar met z’n allen door elkaar spelen, eten en slapen. We maken daarom bubbels van maximum 50 deelnemers. Binnen deze bubbels is contact met elkaar mogelijk, moet je geen afstand houden en geen mondmasker gebruiken. Het kamp kan ook uit meerdere bubbels van maximum 50 personen bestaan. Dit zal bij ons het geval zijn. De drie jongste groepen (ribbels, speelclubs en kwiks) zullen een bubbel vormen en de drie oudste groepen (tippers, tip10’s en Aspi’s) zullen een andere bubbel vormen. De kokers vormen een derde bubbel of sluiten aan bij een andere bubbel afhankelijk van het aantal inschrijvingen. De verschillende bubbels verblijven op dezelfde kampplaats maar komen niet in contact met elkaar! Indien contact toch nodig zou zijn, houden we 1,5 meter afstand. Kan deze afstand niet worden behouden, dragen we mondmaskers. Om niet in contact te komen met elkaar voorzien we apart sanitair, eetruimte, slaapruimte en speelruimte voor de verschillende bubbels. Ook het vervoer van en naar de kampplaats zal dit jaar anders verlopen. We vragen aan de ouders van de jongste groepen (ribbels, speelclubs en kwiks) om hun kind en haar bagage zelf naar de kampplaats te brengen. Op deze manier vermijden we het contact tussen de twee bubbels bij het valiezen binnenbrengen op de chiro en het mengen van de bagage van de verschillende bubbels in de camion. Op 11 juli mogen de ouders van de jongste groepen hun kind afzetten op het kampterrein te Booischot tussen 17u en 18u. Er zal een kiss & ride zone zijn waar ouders hun kind(en) kunnen afzetten met hun bagage. Tip: carpoolen is zeker mogelijk. We vragen wel aan de ouders om dit onderling zelf te regelen. Meer concrete info zal later nog volgen! De oudste groepen (tippers, tip10’s en aspi’s) vertrekken 11 juli met de fiets op kamp. Jullie kunnen op 9 juli om 19u jullie valiezen binnenbrengen op de chiro. Jullie bagage gaat wel mee in de camion omdat materiaal uit dezelfde bubbel wel in contact mag komen met elkaar. Meer concrete info hieromtrent zal later ook nog volgen. Op 21 juli vragen we aan de ouders van alle groepen om hun kind(eren) en hun bagage op te halen op de kampplaats te Booischot. Dit tussen 9u en 10u30. Er zal opnieuw een kiss & ride zone zijn om dit moment zo kort mogelijk te houden. De fietsen van de oudste groepen komen wel terug mee naar Kalfort met de camion. Tip: ook hier is carpoolen zeker mogelijk. We vragen wel aan de ouders om dit onderling zelf te regelen. Meer concrete info inzake richtlijnen voor het wegbreng- en ophaalmoment volgen later nog. Verdere informatie mogen jullie verwachten in de week van 8 juni. Dan komt het kampboekje online. De leiding is volop bezig om het kamp corona-proof te plannen volgens de regels. Verdere instructies en plan van aanpak zal eveneens terug te vinden zijn in het kampboekje. Heb je vragen? Aarzel niet om iemand van de leiding te contacteren. Hoe inschrijven? Je kan jouw kind(eren) inschrijven via het online inschrijvingsformulier: https://forms.gle/N5Rwg6Ud7J2TVbCp9. Of je kan het inschrijvingsformulier via deze link terugvinden, invullen en daarna mailen naar kampchiromeisjeskalfort@gmail.com. Inschrijven is mogelijk tot 8 juni. Zo heeft de leiding nog voldoende tijd om alles volgens de regels voor te bereiden en de bubbels correct in te delen. Hoe betalen? De kampprijs bedraagt net zoals vorig jaar 140 euro. Dit bedrag mag je storten op de meisjesrekening BE39 7332 3230 4219 (met vermelding van naam, voornaam en afdeling van uw kind). Let op: je inschrijving is pas definitief wanneer het bedrag van 140 euro is overgeschreven. Mogen we vragen om de betaling meteen in orde te brengen. En dit ten laatste vóór 1 juli. Belangrijk! Volgens de richtlijnen van de overheid mag je niet mee op kamp als je ziek was vóór de start (minimaal 5 dagen terugtellen) van het kamp. Je inschrijving wordt dan geannuleerd en het bedrag van 140 euro wordt terug overgeschreven. Geneesmiddelenfiche FISCAAL ATTEST Chiromeisjes Kalfort 2020
 • 1-tegen-allen-corona
  Liefste leden, Weer een nieuwe zondag vanuit ons kot! Hiervoor halen we het gekende 1-tegen-allen-spel boven. Daag iemand uit je kot uit, zoals bijvoorbeeld je papa of mama. Jij gaat de uitdaging aan en probeert de lijst met opdrachtjes binnen de tijd (drie uur) te volbrengen. Opgelet! Spreek op voorhand een tegenprestatie af. Wanneer het lukt om de opdrachten binnen de tijd te doen moet de andere iets voor jou doen MAAR wanneer het je niet zou lukken, moet jij iets voor hem/haar doen (voorbeeld: een ontspannende massage van tien minuten kan in de periode deugd doen)! Veel succes en speelplezier! De leiding P.S.: foto’s van jullie opdrachten zijn altijd welkom bij de leiding! 🙂 Opdrachtjes-1-tegen-allen      
 • Moederdagbingo
  Hallo allemaal, Zoals jullie weten is het morgen Moederdag! Moederdag_siteVorige week hadden we enkele ideetjes om te knutselen doorgestuurd zodat jullie toch allemaal een leuk cadeautje hebben voor jullie mama. Vandaag staat er weer iets anders op de planning! We hebben namelijk een Moederdagbingo gemaakt met allemaal leuke dingen die je morgen voor jouw mama kan doen! Natuurlijk mogen je broers of zussen en zelfs je papa hiermee helpen! Het is jullie taak om morgen voor jullie mama te zorgen en haar een leuke dag te geven! Moederdagbingo
 • Knutselen voor moederdag
  Volgende week is het Moederdag! Op deze dag willen we onze allerliefste mama’s natuurlijk eens in de bloemetjes zetten! Spijtig genoeg kan je nu op school geen leuk knutselwerkje maken… maar niet getreurd! moederdag-kaart-hart-aquarel Wij hebben een paar heel leuke alternatieven gevonden om te knutselen! Zo kan je toch nog een mooi knutselwerkje aan je mama geven op Moederdag! Begin er maar snel aan! Knutselen-voor-Moederdag Dikke kussen en knuffels van de leiding!
 • Wie is het – Baby-edition
  Heeeej lieve leden, ondertussen is het al eventjes geen Chiro meer maar niet getreurd, we hebben weer een tof spel voor jullie in petto. Jullie krijgen allemaal babyfotootjes te zien van jullie favoriete leiding. Match de juiste foto met de juiste leiding! Onder het documentje staat een verbetersleutel die je kan gebruiken als je alles hebt ingevuld! Veel zoekplezier! Groetjes, De leiding WIJ MISSEN JULLIE!!! XXX Wie-is-het-Invuldocument Wie-is-het-Verbetersleutel  
 • Knutselen voor Pasen
  Hey lieve leden! Normaal geen chiro met Pasen maar omdat we jullie zo lang moeten missen hebben we enkele knutselideetjes op een rij gezet! Open het bestand om een mooi mandje te knutselen om je eitjes in te leggen 🙂 Fijn paasfeest gewenst! De leiding Knutselen-voor-Pasen
 • Chiroganzenbord
  Hoi chirogrieten! Weer een zondag zonder Chiro, maar ook vanuit ons kot voorzien wij jullie van spelen! Deze zondag: een echt chiroganzenbord! Download het bestand met opdrachtjes, kies een leuke pion (of meerdere als je iemand thuis wil uitdagen in een spelletje chiroganzenbord), neem een dobbelsteen en spelen maar! Foto’s van tijdens het spelen zijn altijd welkom! Veel speelplezier, De leiding Ganzenbord_Chiro chiroganzenbord
 • Opdracht Chiro(corona)zondag
  Heeej lieve Chiromeiden, hier de link naar de opdrachten waarmee jullie je zondag kunnen vullen! 🙂 Opdrachten-puzzelstukken
 • Maatregelen coronavirus
  Beste ouders, leden en sympathisanten, Minister Dalle en de jeugdsector adviseren ten stelligste om alle activiteiten van jeugdbewegingen te annuleren, al zeker tot en met 31 maart 2020. Wat houdt dit concreet in voor onze Chiro?: geen Chiro 15, 22 en 29 maart. Deze beslissingen zijn niet licht genomen en in het belang van de volksgezondheid. Verdere info over activiteiten na 31 maart zal verder gecommuniceerd worden zodra hierover meer duidelijkheid is. Wij hopen zo snel mogelijk onze activiteiten te mogen hervatten maar eerst denken we aan onze volksgezondheid! Groetjes, Alle leidsters van Chiromeisjes Kalfort
 • Kleintjesweekend 06/03-08/03
  Weekendboekje_Like-Me Vrijdag 6 maart 2020 worden de leden (+ ouders die rijden) om 18:45u stipt op de Chiro verwacht zodat we om 19u zeker kunnen vertrekken naar onze weekendplaats. Zondag 8 maart 2020 zullen we rond 12:15u terug aankomen op de Chiro. Deze zondag is het dan ook geen Chiro meer in de namiddag. unnamed Om op de weekendplaats te geraken en om zondag terug naar de Chiro te gaan zouden we jullie hulp kunnen gebruik. Als jullie ons willen brengen en/of komen halen, gelieve dan onderstaand strookje ingevuld af te geven aan de leiding. De ouders die willen terugrijden worden om 12:00u op de weekendplaats verwacht (zie onderstaand adres). Adres weekendplaats: Chiro Branst Riddermoerstraat 15 2880 Branst-Bornem Bereikbaarheid: In geval van nood zijn wij telefonisch bereikbaar via Joke Demeyere (hoofdleister):0478/82.09.90 Kostprijs: De prijs voor dit weekend bedraagt 25 euro per persoon. Gelieve dit te storten op rekeningnummer BE39 7332 3230 4219 met vermelding: Weekend 2020 + naam en afdeling van uw kind.  
 • Christus Koning – 24/11
  Beste leden en ouders Zondag 24 november is het weer zover: Christus Koning. Na onze traditionele viering en de ‘ballekes met kriekskes’ trekken we erop uit naar het ijsstadion Antarctica om te schaatsen! Begin dus maar al snel je beste schaatskunstjes in te oefenen… Hier volgt even het beknopt programma: Knipsel10.30 u: Verzamelen op de Chiro 11.00 u: Viering in de kerk van Kalfort 12.00 u: ‘Ballekes met kriekskes’ 13.00 u: Vertrek op de Chiro naar ijsstadion Antarctica 16.30 u: Vertrek te Antarctica naar de Chiro 17.00 u: Aankomst op de Chiro Einde van de Chirodag voor de 3 jongste groepen (sloebers/ribbels, speelclubs en rakkers/kwiks) 18.00 u: Film 20.00 u: Einde van weer een geslaagde Chirodag We zouden graag een warme oproep doen aan alle lieve ouders die op deze dag even ‘taxi’ zouden willen spelen. Ben je bereid om te rijden? Top! Vul dan onderstaand strookje volledig in (zie link brief onderaan) en bezorg het zo snel mogelijk aan één van de leid(st)ers. Op die manier weten we of er genoeg auto’s zijn. Ook vragen we een kleine vergoeding van 5 euro voor het schaatsen en het eten. Gelieve dit geld gepast met uw kind de dag zelf mee te geven. Bovenop heeft iedereen die schaatsen moet huren 3 euro cash in zijn of haar portefeuille. Voor het huren van schaatsen neem je ook je (Kids-) ID mee. Wij verwachten alle leden om half 11 stipt op de Chiro voor een spetterende dag. Wat nemen we zeker mee? • Verplicht: (Kids-) ID en handschoenen • Kousenbroek, warme/dikke sokken, een sjaal, een warme jas… Tot dan! Brief Christus Koning
 • Swappen uniformen
  Deze zondag, 22 september kan je vóór de Chiro je uniform vervolledigen! Iedereen is welkom om oude/te kleine uniformen aan anderen te verkopen/ruilen. Je beslist zelf hoeveel je vraagt of ruil je liever je kleur sjaaltje met iemand van een andere groep, het is allemaal mogelijk! De Chiro zelf verkoopt nieuwe truien, sjaaltjes en een beperkt aanbod tweedehands uniformen (rokken, shorten, truien, sjaaltjes). Iedereen welkom om te swappen tussen 13u30 en 14u! Swappen
 • Overgang en startdag
  Zondag 08/09 is het weer de eerste chirozondag, overgang! We nemen afscheid van de stoppende leiding, verwelkomen enkele nieuwe leidsters, iedereen leert zijn nieuwe groep en leidsters kennen… 🎉 Zondag 15/09 zijn alle (nieuwe) kindjes vanaf het eerste leerjaar welkom vanaf 14u op onze startdag! Startdag
 • Gemengde activiteit – Walibi 28/04
  Net zoals vele jaren geleden, gaan wij dit jaar als gemengde activiteit opnieuw het fantastische en grote pretpark, Walibi, bezoeken!!!!! Dit zal doorgaan op zondag 28 april 2019. We verwachten iedereen die meegaat, die dag om 7u30u aan het station in Puurs, zodat we om 8u00 met de trein naar Walibi kunnen vertrekken. ’s Avonds zullen we om 19u00 terug zijn aan het station van Puurs. De kostprijs van dit reisje bedraagt 15 euro. Gelieve dit bedrag op de gemengde rekening van de chiro te storten, ten laatste tegen vrijdag 19 april 2019. (BE74 7332 3233 2107 met vermelding van ‘Walibi’ + volledige naam en afdeling) Ook zouden wij willen vragen om ten laatste tegen deze datum te bevestigen aan de leiding (mail/sms’je/briefje afgeven/…). Zo kunnen wij met iedereen rekening houden en voor iedereen een plaatsje reserveren. Vergeet zeker geen lunchpakket en een drankje te voorzien voor ’s middags, anders gaan jullie maagjes nogal grommen, hoor. Voorzie ook kledij aangepast aan het weer van die dag en een goed humeur natuurlijk! Hopelijk mogen wij jullie allemaal begroeten deze dag in één van de vele, leuke attracties!Walibi.png   Vele groeten, De ganse leidingsploeg
 • Kampavond 2019
  Beste ouders en leden,foto Zaterdag 27 april 2019 organiseren wij vanaf 19u een kampavond. Deze zal doorgaan op de Chiroterreinen en biedt jullie de mogelijkheid om jullie zonen en/of dochters in te schrijven voor het kamp dat zoals elk jaar zal plaatsvinden van 11 tot en met 21 juli. Wat mogen jullie verwachten van deze avond? Eerst en vooral een voorstelling van de kampplaatsen van dit jaar, foto’s van het voorbije kamp en een kampboekje met alle nuttige informatie. Daarnaast kunnen jullie met al jullie verdere vragen en natuurlijk ook voor een gezellige babbel bij ons terecht. Gelieve de leiding van uw zonen en/of dochters te contacteren indien jullie niet aanwezig kunnen zijn op deze avond. Tot dan!
 • Spaaractie: “Soubry op kamp”
  Sparen jullie mee? 😃 Wij kunnen smullen van gratis pasta op kamp en hebben jullie hulp nodig! Verzamel samen met ons de barcodes van alle Soubry pasta verpakkingen en bezorg ze aan onze leiding. Meer info vind je bij hen of op www.soubryopkamp.be. soubty
 • Christus Koning – zondag 25 november 2018
  Beste leden en ouders, Zondag 25 november is het weer zover: Christus Koning! Gezien het grote succes van afgelopen jaren, gaan we ook dit jaar opnieuw zwemmen! Na onze traditionele viering en een lekkere portie ‘ballekes met kriekskes’ trekken we naar het tropisch zwemparadijs bij uitstek; ‘De Meerminnen’ te Beveren! Haal dus maar al je beste schoolslag vanonder het stof. Beknopt overzicht van het programma: 10.30u: Verzamelen op de Chiro 11.00u: Viering in de kerk van Kalfort 12.00u: ‘Ballekes met kriekskes’ 13.00u: Vertrek op de Chiro naar Beveren + zwemmen 16.30u: Vertrek te Beveren naar de Chiro 17.00u: Aankomst op de Chiro en tevens einde van de Chirodag voor de drie jongste groepen. (sloebers/ribbels, speelclubs en rakkers/kwiks) 18.00 u: Film 20.00 u: Einde van weer een geslaagde Chirodag. We zouden ook dit jaar weer een warme oproep willen doen aan alle lieve ouders die op deze dag even ‘taxi’ zouden willen spelen. Ben je bereid om te rijden? Top! Vul het strookje dan volledig in en geef het op zondag aan een leidster. Een mailtje sturen mag ook altijd (onze e-mailadressen kan je terugvinden op de site). Op die manier weten we of er genoeg auto’s zullen zijn. Ook vragen we een kleine tegemoetkoming van vijf euro voor het zwemmen en het eten. Gelieve dit bedrag (de dag zelf) gepast mee te geven met uw kind. Wij verwachten alle leden om half elf stipt op de Chiro voor alweer een spetterende dag. Wat nemen we zeker mee? – Uiteraard onze ‘zwemzak’, met alles  erop en eraan – Zwembandjes voor onze jongste zwemmertjes Tot dan! Brief-Chriko-2018  
 • START NIEUWE CHIROJAAR
  Beste leden, ouders en Chirosympathisanten, Afgelopen zondag (9 september) hadden we overgang. De leden kennen nu hun nieuwe groep en leiding. We bedankten 7 leidsters voor hun inzet afgelopen jaren en verwelkomden 7 nieuwe leidsters. Een heuse switch in de leidingsploeg! Komende zondag (16 september) is het dan weer tijd voor de startdag! Tijdens de startdag zullen er tal van leuke activiteiten op het programma staan. Deze zondag mogen ook nieuwe leden komen om de sfeer eens op te snuiven binnen onze Chiro. We verwachten iedereen tussen 6 en 18 jaar vanaf 14u00 op de Chiro!
  Graag zouden we al onze helpende handen, leden, klanten en leiding willen bedanken voor de inzet tijdens Kalfort Kermis!  
  Groetjes, Leiding Chiromeisjes Kalfort
 • Vergeet je strookje niet af te geven voor onze Chiro-camping op 21 april 2018!
  Beste vrienden, Op zaterdag 21 april 2018 organiseren wij opnieuw een echte Chiro-camping. We verwachten alle leden om 18u30 op de Chiro. Dit jaar gooien we het over een andere boeg en zullen er geen optredens door de leden meer plaatsvinden. Er staat wel een verrassingsactiviteit op het programma. Voor de kleinste (Ribbels en Sloebers) is er slaapplaats in de lokalen voorzien. De andere groepen brengen de nacht door in tenten. Heb jij thuis een tent die gebruikt kan worden, laat dat dan zeker weten aan jouw leiding. Zondag 22 april 2018 is het einde voorzien om 10u na het ontbijt. Deze zondag zal het geen Chiro zijn. Vergeet zeker geen slaapzak, veldbed/matje, pyjama en toiletzak. Gelieve onderstaand strookje op deze brief zo snel mogelijk aan de leiding te bezorgen. camping
 • Schrijf je Chirogriet in voor het kamp op vrijdag 20 april 2018!
  Hey Chirovrienden! Zoals jullie waarschijnlijk reeds vernomen hebben organiseren wij op vrijdag 20 april 2018 vanaf 19u een kampavond. Deze zal doorgaan op de Chiroterreinen en biedt jullie de mogelijkheid om jullie zonen en/of dochters in te schrijven voor het kamp dat zoals elk jaar zal plaatsvinden van 11 tot en met 21 juli. Wat mogen jullie verwachten van deze avond? Eerst en vooral een voorstelling van de kampplaatsen van dit jaar, foto’s van het voorbije kamp en een kampboekje met alle nuttige informatie. Daarnaast kunnen jullie met al jullie verdere vragen, en natuurlijk ook voor een gezellige babbel, bij ons terecht. Gelieve de leiding van uw zonen en/of dochters te contacteren indien jullie niet aanwezig kunnen zijn op deze avond. Tot dan!      
 • Tussen pot en vriend
  * Bedankt voor de talrijke aanwezigheid op onze Croquekus. De centjes die we ingezameld hebben, gaan we gebruiken voor de aankoop van materiaal .. * Vrijdag 6 april organiseren wij onze Spaghettislag. Hier kan u overheerlijke spaghetti ’s komen eten. Aansluitend kan u nog een stapje in de wereld zetten bij onze buren. Onze jongens organiseren namelijk de ‘Bierfeesten’. Zeker de moeite waard! Snakt u na deze ene avond naar meer? Dan is iedereen ook nog welkom op de Pekesfuif op zaterdag 7 april! * Het weekend van 20-21 april staat in teken van de Chiro! Vrijdag 20 april organiseren we, samen met de jongens, opnieuw een ‘kampavond’. Hier zal u de mogelijkheid hebben om u een beetje te informeren en uw kind in te schrijven voor het kamp. Zaterdag 21 april organiseren wij een Camping. Alle leden die dat willen kunnen overnachten op de Chiro en samen genieten van een groot kampvuur! * Op 5 mei organiseren onze Tippers en Tiptiens een grootse Carwash! Allen naar het Chiroheem!   P.S. Ook zo benieuwd naar wat er ons nog allemaal te wachten staat de komende maanden? Ga dan zeker eens een kijkje nemen naar ons gloednieuwe programma!
 • Swappen 17 december 2017
  Is je rok te klein? Heb je een sjaaltje nodig in een andere kleur? Of heb je juist veel te veel Chirokleren? Dan ben je op 17 december bij ons aan het juiste adres! Want dan gaan we nog een keertje SWAPPEN! Maar wat is dat nu ook alweer, swappen? Swappen is het ruilen of verkopen van kleren. Hierdoor belanden goede kleren niet gewoon in de vuilnisbak en kan je nieuwe kleren krijgen voor een prijsje. Iedereen is welkom vanaf 13u om kleren te ruilen of om nieuwe Chirokleren (truien, sjaaltjes) te kopen bij ons. Tot dan! keep-calm-and-swap-229
 • Christus Koning 26/11/2017
  Beste leden en ouders  Zondag 26 november is het weer zover: Christus Koning! Gezien het grote succes van afgelopen jaar gaan we dit jaar opnieuw… zwemmeeeeeen! Na onze traditionele viering en de ‘ballekes met kriekskes’ trekken we erop uit naar het tropisch zwemparadijs te Beveren; ‘De Meerminnen’! Begin dus maar al snel je beste schoolslag terug te oefenen… Hier volgt even het beknopt programma: 10.30 u: Verzamelen op de Chiro 11.00 u: Viering in de kerk van Kalfort (waarop iedereen van harte uitgenodigd is) 12.00 u: ‘Ballekes met kriekskes’ 13.00 u: Vertrek op de Chiro naar Beveren + zwemmen 16.30 u: Vertrek te Beveren naar de Chiro 17.00 u: Aankomst op de Chiro + einde van de Chirodag voor de 3 jongste groepen (Sloebers/Ribbels, Speelclubs en Rakkers/Kwiks) 18.00 u: Film 20.00 u: Einde van weer een geslaagde Chirodag   We zouden graag een warme oproep doen aan alle lieve ouders die op deze dag even ‘taxi’ zouden willen spelen. Ben je bereid om te rijden? Top! Vul dan het strookje onderaan je brief volledig in en bezorg het zo snel mogelijk aan één van de leid(st)ers. Op die manier weten we of er genoeg auto’s zijn. Ook vragen we een kleine vergoeding van 5 euro voor het zwemmen en het eten. Gelieve dit geld gepast met uw kind de dag zelf mee te geven. Wij verwachten alle leden om half 11 stipt op de Chiro voor een spetterende dag. Wat nemen we zeker mee?
  • Uiteraard onze ‘zwemzak’ met alles erop en eraan
  • Zwembandjes voor onze jongste zwemmertjes
    Tot dan!
 • Dankfeestje 28 oktober 2017
  Beste vrienden die zijn komen helpen tijdens Kalfort Kermis, Een dikke merci om ons dit jaar weer te komen helpen in ons Chirorestaurant! Het was weer een geslaagde editie! Om jullie te bedanken geven we een klein bedankingsreceptie. Dit jaar gooien we het over een andere boeg. Geen toastjes of hapjes meer, maar wel een echt panini-kraam! Jullie zijn allen welkom op zaterdag 28 oktober om 19u op onze Chiroterreinen. Hartelijke groet, Kermisteam Chiro Kalfort
 • 10 september 2017: SWAPPEN en OVERGANG
  Liefste Chirovrienden, Terwijl we nog niet bekomen zijn van het spetterende kamp waarvoor we niemand genoeg kunnen bedanken, zijn we al volop bezig met het volgende Chirojaar. Schrijf alvast de eeste Chirodag 10 september 2017 in je agenda. Op deze dag zullen de leden te weten komen wie hun nieuwe leidsters zijn voor het nieuwe Chirojaar. Daarnaast is iedereen welkom op de Chiro van Kalfort om te komen swappen van 13u tot 14u. Maar wat is dat nu, swappen? Swappen is het ruilen of verkopen van kleren. Hierdoor belanden goede kleren niet gewoon in de vuilnisbak en kan je nieuwe kleren krijgen voor een prijsje. Is je rok te klein? Heb je een sjaaltje nodig in een andere kleur? Of heb je juist veel te veel Chirokleren? Dan ben je op 10 september bij ons aan het juiste adres! Neem al je Chirokleren mee die je niet meer nodig hebt of kom gewoon eens kijken wat de anderen allemaal willen verkopen of ruilen. Tot dan! keep-calm-and-swap-229 P.S. Heeft je kind spullen meegenomen naar huis die niet van haar zijn? Stuur dan een berichtje naar iemand van de leiding met een foto van het voorwerp. Wij zullen dan een mapje aanmaken met alle verloren voorwerpen op onze Facebookgroep . Wanneer je dingen kwijt bent, houd je dit best in de gaten!
 • Kampvuur 13 mei 2017
  Beste Chiro-vrienden, Wij verwelkomen jullie graag deze zaterdag vanaf 18:30u op onze terreinen voor alweer een heus vrij podium. De show zal starten om 19:00u. Na de show kan je gezellig bijpraten aan het kampvuur.
  Daarna verwelkomen wij de leden op onze enige echte Chiro-camping! (Vergeet geen slaapzak, matje en tent als je er een hebt). Zondagochtend voorzien wij een ontbijt en mogen de leden naar huis om 10:00u. Het zal dan ook geen Chiro zijn deze zondag. Tot zaterdag!
    kampvuur-2
 • Spaghettislag 7 april 2017

  Komt u ook naar onze jaarlijke Spaghettislag?

  Op vrijdag 7 april kunnen  jullie weer bij ons terecht voor een heerlijke spaghetti! Iedereen is welkom van 17u tot 21u op onze Chiroterreinen (L. Van Kerckhovenstraat 66) om te proeven van onze spaghetti met onze zelfgemaakte bolognaisesaus. Grote spaghetti bolognaise: 10 euro Grote vegetarische spaghetti: 10 euro Kleine spaghetti bolognaise: 7 euro Kleine vegetarische spaghetti: 7 euro Ook dit jaar bieden wij jullie een dessertenbuffet aan! Bancontact mogelijk! Hierop aansluitend kan u naar de Bierfeesten van onze allerleukste buren, de Chirojongens, gaan. Tot dan! 17103730_1859887760956643_2814545329501154213_n
 • Spaar mee voor ons kamp!
  Verzamelen jullie mee gele flapjes van Joyvalle en Appelsientje?
  Ook Lotus Speculoospasta mag niet ontbreken op onze boterham! Voer de code vanop de Lotusverpakking in op http://www.lotusopkamp.be.
  Alvast bedankt!
  banner_lotus_op_kamp_2015_250x250_01  LOK2017_post_Facebook

 • Woordje van de VB
  Beste ouders en leden, Zeven jaar terug werd mij gevraagd om de volwassen begeleider te willen zijn van de Chiromeisjes van Kalfort. Het was voor mij steeds een uitdaging om met de leidingsploeg aan het werk te gaan. Je staat versteld hoe deze jonge mensen ten volle hun schouders zetten onder een gezamenlijk doel: van het Chiroheem een leuke ontmoetingsplek maken waar iedereen zich elke zondag kan uitleven en spelen, met creatieve dingen bezig is, vrienden maakt, leuke uitstappen plant, van het kamp een topmoment maakt,… de kinderen zoveel wil bijbrengen; alles met het nodige, onderlinge overleg. De leiding doet dit schitterend, op alle vlak. Nu is het tijd voor een nieuwe, frisse wind om de gemotiveerde leidingsploeg verder te ondersteunen.  In september start het nieuwe werkjaar. Misschien hebben we dan een nieuwe VB…Wie zich geroepen voelt om deze taak verder te zetten neemt best contact met de leiding. De moeite waard! Paul Van Assche
 • Croquekus

  Een dikke kus voor iedereen die gisteren een croqueske kwam eten.

  Het was weer een succes!

  Tot volgend jaar!!

     
 • 8/01/2017: DRIEKONINGEN
  Beste leden en ouders, Morgen vliegen we er weer in! Op deze eerste Chirozondag van het nieuwe jaar vieren we samen Drie KoningenKom dus zeker allemaal verkleed naar de Chiro en smeer jullie stemmetjes al maar in! Vandaag zal de Chiro tot 19u duren voor de Tippers, Tiptiens en Aspiranten. En oh ja, een gelukkig nieuwjaar voor iedereen! Groetjes en tot snel, Chiromeisjes Kalfort drie-koningen-bonus    
 • Christus Koning – zondag 20 november
  Beste leden en ouders Zondag 20 november is het weer Christus koning. Dan vieren wij een hele dag feest. We zijn dus samen vanaf 10.30 u tot 17.00 u (voor de jongsten) of 20.00 u (voor de oudsten). Hier volgt even het programma van onze feestdag:
  • 10.30 u: verzamelen op de Chiro
  • 11.00 u: viering in de kerk van Kalfort
  • 12.00 u: ‘ballekes met kriekskes’
  • 13.00 u: vertrek naar Brussel + zwemmen (ouders worden tegen 12.50u verwacht op onze Chiroterreinen.)
  • 16.30 u: vertrek te Brussel naar de Chiro
  • 17.00 u: aankomst op de Chiro en einde van de Chirodag voor de 3 jongste groepen (Ribbels en Sloebers, Speelclubs & Kwiks en Rakkers)
  • 18.00 u: film voor de oudste groepen
  • 20.00 u: einde van weer een geslaagde Chirodag
    Wat mee te nemen?
  • Een grote handdoek
  • Een zwembroek
    Voor deze dag zijn we nog op zoek naar ouders die willen rijden naar Océade. Ben jij bereid om te rijden? Vul dan het strookje, dat je onderaan  deze brief vindt, volledig in en bezorg het zo snel mogelijk aan één van de leidsters. Voor deze dag vragen wij een bedrag van 7 euro. Gelieve dit bedrag mee te geven aan je kind op 20 november.   Tot dan! oceade_3  
 • Jaarthemalied 2016-2017
  Vergeet zeker en vast ons jaarthemalied niet te oefenen! Een gerecycleerd lied dat volledig in het thema van Chirocycle past! Veel zangplezier! https://youtu.be/VcmH9tZw6r8

  Bij de Chiro

  Op de melodie van ‘Zeg eens meisje’ van Paul Severs en Johnny De Hoes Tekst: Brecht Heirman, Alexander Heirman, Evelyn Snijkers, Katrijn Van Den Broeck, Evelien Van Den Bossche en Paul Severs.  Bij de Chiro maken we plezier voor twee Bij de Chiro leeft iedereen mee Bij de Chiro speel je met een idee! Bij de ribbels paarse spanning in de lucht En de speelclub is geel zonder zucht En de rakwi’s spelen groen mee   Rommel gaat vervelen Oud maar niet versleten Zoek naar iets dat je verrast Vuilbak vol met schatten Niet alleen voor katten De frigo wordt een poppenkast! Wij willen proberen Samen te sorteren Al het afval op z’n plek Spelen is creëren Chirocycle da’s nog niet zo GEEEEEK.   Bij de Chiro maken we plezier voor twee! Bij de Chiro leeft iedereen mee Bij de Chiro speel je met een idee! En de tito’s schreeuwen naar een rode hond En de keti’s blauw maakt het zo bont En de aspi’s de helden in spe   Waarom alles kopen Als je kan kringlopen? Pluk de aarde toch niet kaal Spring eens uit je kleren Afval opwaarderen Dan schrijf je een mooi verhaal Een hit opnieuw aankleden Zonder moeilijkheden Geven we ’t een nieuwe start. We doen Chirocycle En dragen de wereld In ons HAAAAAAAARRT
 • Woordje van de VB
  Woordje van de VB, Ons nieuwe werkjaar is gestart… Afgelopen zondag was het de grote startdag, een feestmoment waarbij de jongens en meisjes het nieuwe Chirojaar inzetten. Dit heuglijke moment was er deze keer niet. Het tragische voorval dat Michiel en Tom overkomen is raakt iedereen zeer diep. We beleven dit allemaal van zo dichtbij. Het is onwezenlijk. Er was deze keer gewoon geen ruimte om blij te zijn. We dragen het overal mee. Een algemeen stiltemoment voor Tom en Michiel deed ons rillingen krijgen… we moeten verder… Met de leidingsploeg en alle jongens en meisjes zijn we stilaan in beweging gekomen. De leiding heeft weer gezorgd voor leuke spelletjes die dag. Ook de lekkere smoutebollen waarvan de kokers van de jongens enkel het recept kennen, waren voorzien. We zijn weer vertrokken met een enorm gemis in ons hart… We willen de ouders, familie en vrienden ons diep gemeend medeleven en steun betuigen. Paul Van Assche
 • Tom en Michiel
  Soms is er zoveel wat we voelen maar zo weinig wat we kunnen zeggen… Tom en Michiel, we gaan jullie missen! Iedereen die Tom en/of Michiel gekend heeft, kan gedurende de komende weken langskomen op de Chiro om te bezinnen en eventueel gedachten neer te schrijven. 14372366_1286135238126157_4828271077529791441_o.jpg
 • Startdag
  Beste Ouders,

  Na deze pijnlijke gebeurtenis zijn we aan onszelf verplicht om de Chiro te hervatten. Daarom organiseren we zondag onze normaal eerder geplande startdag.

  Het zal voor ons, evenals voor jullie kinderen, zeker niet evident zijn om de normale gang van zaken terug op te pikken. Deze zondag zullen er daarom opnieuw mensen van Chiro Nationaal  aanwezig zijn die indien nodig bijstand zullen verlenen. We starten zondag onze chirodag zoals gewoonlijk om 14:00. We zullen bij de start ook een minuut stilte houden. Hierbij zijn ook ouders en andere sympathisanten zeker welkom. Na dit moment zal het gewone programma doorgaan. We hopen jullie kinderen allen talrijk te mogen ontvangen deze zondag!

  Indien jullie nog met vragen zouden achterblijven, aarzel dan niet om ons te contacteren of jullie te richten naar de volwassen begeleiders.

  Tot snel, Chiro Kalfort
 • Zondag 11 september 2016
  Liefste Chirovrienden Na de kermisdrukte komt het nieuwe Chirojaar er alweer aan. We verwachten iedereen zondag 11 september op de Chiro, maar de Chiro stopt voor sommige afdelingen uitzonderlijk op andere momenten. Ribbels, Speelclubs en Kwiks: van 14u tot 17u Tippers en Tiptiens: van 14u tot 19u Aspiranten: van 14u tot 19u30 OPGEPAST: DEZE AANPASSING GELDT ALLEEN VOOR DE MEISJES, DE JONGENS BEHOUDEN HUN GEWONE UREN Op 18 september is iedereen welkom op onze Startdag, waar jullie ook te weten zullen komen wie jullie nieuwe leidsters zijn. Tot Chiro’s!
 • Bedankt voor het geweldige kamp!
  Het hoogtepunt van dit jaar zit er weeral op! Voor ons waren deze afgelopen tien dagen TOP! Daarom willen we iedereen nog eens bedanken die het Chirokamp mee mogelijk maakte. Daarnaast vooral nen dikke merci aan al onze leden! Jullie zorgden ervoor dat wij weer een smurftastische 10-daagse meemaakten! En nu: hop naar volgend jaar! Wie kijken er alvast naar uit! Dikke kussen! De leiding 13731005_1742223952723025_5340646654328348147_o  
 • Fiscaal attest kamp 2015
  Oeps! In ons kampboekje vond u het verkeerde fiscaal attest. Hier kan u het juiste fiscaal attest vinden. Dien dit nog in voor het einde van juni dit jaar!
 • Verkleed jullie allemaal in een RODE DUIVEL op zondag 19 juni!
  Onze Rode Duivels hebben dat duwtje in de rug wel nodig om het EK te winnen. En wie kan dit duwtje beter geven dan de leukste Chiro van het hele land? 😀 Kom deze zondag allemaal verkleed als een echte supporter! Rood-geel-zwart, de kleuren van ons hart! tousenfrance
 • Carwash 7 mei 2016
  De Tiptiens van Chiromeisjes Kalfort zullen met z’n allen op 7 mei klaarstaan met tuinslang en spons! Uw auto/fiets zal nog nooit zo hard geblonken hebben! Wilt u onze Tiptiens steunen zodat zij een onvergetelijke 2-daagse op kamp kunnen beleven? Kom zaterdag 7 mei dan tussen 10u en 19u langs op de Chiro van Kalfort! Fiets: 5 euro Auto: 7 euro Er zullen ook drankjes verkocht worden, sponsoren kan dus ook via deze manier terwijl u wacht op uw auto/fiets! Carwash_profielfoto
 • Kampvuur 22 april 2016
  Het Feestweekend komt er bijna aan. Vrijdag bijten we de spits af met ons heuse kampvuur. Voor de leden die blijven slapen, zouden we willen vragen om zeker rond 19 uur aanwezig te zijn. Al die tenten opzetten wordt immers geen gemakkelijke opdracht! De kampvuuractjes zelf zullen aanvangen rond 20 uur. Daarna zullen we gezellig rond het kampvuur verzamelen en gaan alle afdelingen een voor een hun bedje opzoeken. De dag nadien ontbijten we samen. Om 10 uur sluiten we dit geweldige avontuur af. Oh ja, vergeet jullie slaapgerief niet: je tent, een matje, een pyjama, kledij voor je actje (?), een toiletzak en een goed humeur uiteraard! Aarzel bij onduidelijkheden zeker niet om de leiding te contacteren. Tot dan! kampvuur-2
 • Kampavond 16 april 2016
  Op 16 april 2016 vanaf 19u30 kan u uw dochter(s) komen inschrijven voor het kamp van 11-21 juli 2016. Meer informatie vindt u hier.
 • Feestweekend 22 – 24 april
  Beste Chiro-vrienden!

  Zijn jullie al ingeschreven voor ons feestweekend van 22-24 april? 

  Schrijf jullie zeker nog in voor de Chiro-camping via de strookjes die we meegaven op de Chiro (of die je vindt via deze link). Voor het teerfeest kan u terecht bij Lotte Cant op 0483/50.12.63 of via e-mail lotte.cant@hotmail.com. Vrijdag 22 april, vanaf 19u30 op het Chiroheem:
  • optredens van de leden onder de hangaar
  • kampvuur
  • Chiro-camping voor de leden met ontbijt de dag nadien (voor de jongste groepen is er ook binnen slaapplaats voorzien)
  Zaterdagavond 23 april, vanaf 19u in dorpshuis Vrededaal:
  • TEERFEEST voor alle oud-leiding van Chiro Kalfort
   • inschrijvingen bij Lotte Cant op 0483/50.12.63 of via e-mail lotte.cant@hotmail.com. De inschrijving is compleet nadat je op rekeningnummer BE74 7332 3233 2107 – Chiro Kalfort – het bedrag van €35 met mededeling ‘Teerfeest Voornaam Naam’ hebt gestort.
    • dresscode: gekleed in de stijl van jouw generatie (Chiro-uniform van toen)              
    • wanneer de DJ begint, rond middernacht, is iedereen welkom op het feest
  Zondag 24 april, van 14u tot 18u op de Chiro:
  •  wandelzoektocht met eten, drinken en leuke spelletjes voor jong en oud
  Een uitgebreider overzicht en het inschrijvingsstrookje voor de leden kan u vinden in deze brief. Hopelijk tot dan! De leiding van Chiro Kalfort cropped-cropped-header-feestweekend.jpg
 • Spaghettislag vrijdag 1 april 2016
  12792223_1041105502597905_2044868256280904722_o Op vrijdag 1 april organiseren wij onze jaarlijkse spaghettislag! Iedereen is welkom op de Chiro van Kalfort (L. Van Kerckhovenstraat 66) van 17u tot 21u. Daar kan u genieten van heerlijke spaghetti met zelfgemaakte bolognaisesaus.
  • Grote spaghetti bolognaise: 9 euro
  • Grote vegetarische spaghetti: 9 euro
  • Kleine spaghetti bolognaise: 7 euro
  • Kleine vegetarische spaghetti: 7 euro
  Dit jaar bieden wij voor het eerst een dessertenbuffet aan. Na een heerlijke spaghetti opgesmuld te hebben, kan u naar de Bierfeesten gaan. Hopelijk zijn jullie talrijk aanwezig! Tot dan!
 • Lekkere Croqueskes op 20 februari
  12401985_933209433393939_3595044036568493982_o
  Dit jaar organiseren wij onze tweede editie van de Croquekus! Deze zal doorgaan op zaterdag 20 februari 2016 van 11u tot 20u in het Dorpshuis Vrededaal te Kalfort. Heel deze dag voorzien wij croqueskes in alle soorten en maten. Voor een kleine of grote honger kan u bij ons terecht! In ieder geval zal u niet met een lege maag huiswaarts vertrekken 🙂 Wat hebben we in de aanbieding? -Croque uit het vuistje -Croque Monsieur -Croque Hawaï -Croque Madame -Croque Bolognaise -Croque Vol-au-vent -Croque Chiro Al deze croques kan u in zowel een kleine als een grote portie verkrijgen, behalve de fameuze Croque Chiro (voor de échte durvers onder jullie). Hopelijk zijn jullie allemaal even talrijk aanwezig, zoals vorig jaar het geval was! Tot dan! Chiromeisjes Kalfort PS: dit jaar is er ook de mogelijkheid om met bancontact te betalen
   
 • Christus Koning
  Beste leden en ouders, Zondag 22 november is het weer zover: Christus koning. Een feestdag helemaal in het teken van de Chiro. Dit jaar zal het er iets anders aan toe gaan dan voorgaande jaren. Na onze viering in de kerk van Kalfort en een lekkere maaltijd, gaan we met de bus naar ‘Rollerland’ in Aalst, een overdekt speelparadijs, met onder andere een grote rolschaatsbaan! Begin jullie inlineskate- en stepkunstjes dus maar al te oefenen! Hier volgt even het beknopte programma: – 10u: Verzamelen op de Chiro – 10u30: Viering in de kerk van Kalfort – 12.00u: ‘Ballekes met kriekskes’ – 13.00u: Vertrek naar Rollerland te Aalst – 18.00u: Aankomst op de Chiro Om deze dag te kunnen financieren, vragen wij een kleine vergoeding van 10 euro voor het vervoer, de inkom van Rollerland en het eten. Dit bedrag dient gestort te worden op de gemengde Chirorekening ( BE74 7332 3233 2107) vóór 22 november. Graag zouden we ook van iedereen die meegaat een zo snel mogelijk een seintje hebben (laat dit weten aan jouw leiding). Verder nog enkele afspraken voor zondag 22 november. Indien je zelf skates of een step hebt, breng die dan zeker mee (wel één van beiden, want anders geraakt dit niet mee met de bus). Als je dit niet hebt, is er de mogelijkheid om in Rollerland skates/steps te huren. Hiervoor breng je dan 3 euro mee (liefst gepast). Neem ook zeker je siskaart of identiteitskaart mee als je skates wil huren. Wij verwachten alle leden om 10 uur op de Chiro voor een spetterende dag. En vergeet jullie goed humeur niet! Groetjes, De leidingsploeg
 • Jaarthemalied “Geef Kleur”
  Ons jaarthema dit jaar is GEEF KLEUR. Heb je het coole jaarthemalied al eens beluisterd? Hopelijk kunnen we binnenkort allemaal meezingen met onze beste vriend Jelle Cleymans. En vergeet zeker geen kleur te geven! Ik hou niet van grijze zielen Van een blanco wit papier Of van een donkergrauwe wereld zonder pit De Chirowereld is een plek waar alles draait om jouw plezier En net daarom beloof ik jullie zwart op wit: Ik schilder groen in alle bomen, geef het blauw weer aan de zee. Ik verzamel alle kleuren. Lijkt je dat geen goed idee? Owowowowowow. Ik kus het rood terug in jouw lippen En dan houd ik het niet droog En zo bouw ik vrolijk verder aan mijn eigen Regenboog Zet maar snel je roze bril op En bak het maar eens bruin Loop een blauwtje Maar wees nooit een grijze muis Ben je groen achter je oren? Laat gerust eens van je horen In de Chiro heeft echt iedereen Een thuis. Schilder groen in alle bomen, geef het blauw weer aan de zee En verzamel alle kleuren. Lijkt je dat geen goed idee? Owowowowowow. Kus het rood terug in mijn lippen En dan houd je het niet droog En zo bouwen wij gezellig onze eigen Regenboog Want je hoeft echt geen indiaan te zijn om pluimen op te strijken. Een Chinees of een albino-Afrikaan Neeeeee! Iedereen is toch de moeite waard De moeite waard om te bekijken. En iedereen geeft kleur aan ons bestaan. Schilder groen in alle bomen, geef het blauw weer aan de zee. En verzamel alle kleuren. Lijkt je dat geen goed idee? Owowowowowow. Kus het rood terug in mijn lippen En dan houd je het niet droog En zo bouwen wij gezellig onze eigen Regenboog Kom erbij, wees jezelf Dan opent zich een deur Leef je dromen, pluk de dag En geef de wereld kleur. Owowowowowow. Kom erbij, wees jezelf Dan opent zich een deur Schilder groen in alle bomen, geef het blauw weer aan de zee. En verzamel alle kleuren. Lijkt je dat geen goed idee? Owowowowowow. Kus het rood terug in mijn lippen En dan houd je het niet droog En zo bouwen wij gezellig onze eigen Regenboog
 • Kampsite TIJDELIJK
  Hopelijk heeft iedereen al van onze prachtige kampfoto’s kunnen genieten. Opgepast wel, want deze site is tijdelijk! Foto’s downloaden doe je dus beter nu al! Nog veel kijkplezier! http://chiromeisjeskalfort.be.webhosting3.transurl.eu/index.html
 • Foto’s kamp 2015
  JOEPIE! Morgen vertrekken we weer met z’n allen op kamp. Wij hebben er super veel zin in, hopelijk onze schattebolletjes ook! Voor de ouders die hun kindjes moeilijk 10 dagen kunnen missen, gaan we dit jaar proberen elke dag foto’s online te zetten. Zo kunnen jullie jullie kleine spruitjes toch nog een beetje volgen tijdens hun avonturen in Heusden-Zolder. Door hier te klikken komt u op onze spiksplinternieuwe fotosite terecht. Veel kijkplezier! En tot binnenkort! IMG_4087 http://chiromeisjeskalfort.be.webhosting3.transurl.eu/index.html
 • Spaghettislag
  Liefste mensen, Op vrijdag 10 april organiseren de Chiromeisjes van Kalfort hun spaghettislag! Jullie zijn allemaal welkom van 17u tot 21u op onze Chiro (L. Van Kerckhovenstraat 66) en kunnen daar proeven van onze zelfgemaakte saus. Grote spaghetti bolognaise: 9 euro Grote vegetarische spaghetti: 9 euro Kleine spaghetti bolognaise: 7 euro Kleine vegetarische spaghetti: 7 euro
  Dit jaar bieden we jullie ook zelfgemaakte cake aan! Hierop aansluitend kan u naar de Bierfeesten gaan. Hopelijk zijn jullie talrijk aanwezig!
  11074706_10206422767637704_6586062492277897674_n
 • Welkom terug Aspiranten!
  Dit jaar verwelkomen we onze allerliefste Aspi’s weer! JOEPIE! Wij kunnen dus heel trots zeggen dat we terug zes groepen hebben. paars geel groen rood blauw oranje Als je ’t ons vraagt: “CHIRO!” 🙂 Ook het programma van september en oktober staat weer online. Benieuwd wat jullie allemaal te wachten staat? Klik dan hier of op je favoriete kleur!
 • Wijziging zondagen
  Wijziging zondagen   (Meer weten over zondag?) Zoals de meesten onder jullie al wisten, zien de Chiromeisjes er iets anders uit dit jaar. Zo hebben we nu ‘Ribbels’ (1ste, 2de leerjaar) i.p.v. ‘Speelclubs’. Onze ‘Mini-Kwiks’ dragen nu de naam ‘Speelclubs’ (3de, 4de leerjaar). De Ribbels dragen een paars sjaaltje, de Speelclubs dragen een geel sjaaltje.
 • Uniformen

  Beste ouders en leden,

  na 23 december 2012 zal het niet meer mogelijk zijn om T-shirten en broeken te bestellen bij onze Chiro. Voortaan zult u zelf moeten langsgaan bij één van de winkels van de banier. Meer info vindt u op www.debanier.be.

  Voor de Chirotruien en -sjaaltjes kunt u wel nog steeds terecht bij de verantwoordelijke van de uniformenverkoop. Bij de jongens is dit Gert-Jan Schokkaert (leider van de Kerels) en bij de meisjes is dit Lotte Cant (leidster van de Tiptiens).

  Wenst u een trui of een sjaaltje te kopen, gelieve dan vóór 14u langs te gaan bij één van deze verantwoordelijken, vergezeld van het gepaste geld.

  Net voor het kamp, bij het binnenbrengen van de valiezen (dit zal hoogstwaarschijnlijk op 7 juli 2013 zijn) zullen wij een uitverkoop houden van de uniformen die wij nog in stock hebben (zowel nieuwe als tweedehands). De tweedehandskleren zullen verkocht worden aan zeer democratische prijzen. Dit lijkt ons een uitgelezen kans om een (deel van het) uniform aan te schaffen of te vernieuwen. 

  Wij danken jullie reeds voor jullie begrip.